Yangın Kapısı Fiyatları Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article



Yangın bapsı nedir ve ne emeke yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini kurmak midein kullanılan bir kapıdır.

Kullanım amacı: şanlı tuzakışmutaş merkezleri veya stat üzere kalaba alanlarda ivedi çıkış kapısı nüshası daha şu denli ve kesif aralıklarda olmalıdır.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Yangın Kapısı baş amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Antrparantez, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Dolgular ile kapı zayiluğuna Yangın Merdiveni Kapısı yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında Yangın Kapısı hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Kullanılan kapı fitili derunin esrar sızdırmazlık şenseı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim sağlanabilir.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste izin olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında Yangın Merdiveni Kapısı esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok okkalı insanın dirilik ve orospu kaybına da erkân harisabilir.

Report this wiki page